Hamilton Island, here we come!

Lördagen den 15:onde oktober.

Alarmet ringde tidigt på morgonen men lyckligtvis var alla väskor redan packade och framställda så det enda vi behövde göra var att klä på oss och ringa en Uber som körde oss till flygplatsen. Området där Johnny bor ligger cirka 10 minuter flygplatsen så det tog inte lång tid innan vi var framme. Då Johnny reser fram och tillbaka till jobb var tredje vecka har han tillgång till Qantas business lounge så efter att ha checkat in vårt bagage gick vi dit för att äta frukost. Varför låter det så himla överklass att säga “business lounge”? För att så himla speciellt är det verkligen inte. Hur som helst var jag glad över att få riktigt kaffe ifrån en barista och äta min bircher müsli. Efter vår frukost så ansökte jag om mitt andra års visum, woho! Kan avslöja att jag hittills inte fått något svar men som vanligt så kan det ta ett par veckor innan man får svar så jag får helt enkelt vänta tålmodigt.

Vi mötte upp resterande sju personer som vi komma att spendera de kommande fem dagarna med. Dessa sju personer är Johnnys vänner och innebär fem stycken tjejer och två stycken killar. Elyse, Jessica, Joel och Johnny gick i samma skola. Därefter har vi Caitilin som är Jess lillasyster. Ashley och Nathan är gifta och är också ifrån skoltiden. Slutligen har vi Jacqui som kommit in i gruppen via Ashley och Nathan. En grupp med väldigt härliga och lättsamma människor att umgås med. Syftet med hela resan till Hamilton Island var för att fira Jess som fyllde 30 år under samma dag som vi åkte dit.

Flygresan tog tre timmar och jag underhöll mig med att sova, läsa ett par sidor i min bok samt spela spel med Johnny. Jag har introducerat honom för kategorispelet och det är minst sagt klurigt att försöka komma på saker på engelska. Dock var det väldigt roligt att spela det igen, ett väldigt populärt spel hemma på Gjutaregatan! Minns fortfarande när jag och syskon spelade det tillsammans med Zabbon och han tyckte en bra kategori var “Fortskaffningsmedel” eller “Insekter”….

När vi väl kom fram tog det en stund innan vi fick vårt bagage. Flygplatsen på Hamilton Island är väldigt liten och man hämtar bagaget ifrån vagnarna som de lastas ut på ifrån flygplanet. När vi väl lyckats få tag på våra väskor fick vi återigen vänta en bra stund på vår transfer till vårt boende. Resterande sju personer hyrde ett hus tillsammans men jag och Johnny beslöt oss för att vi hellre ville bo ensamma tillsammans i en lägenhet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter att vi checkat in och fått tag på nycklarna till vårt rum, beundrat den fantastiska utsikten från vår balkong och lämnat vårt bagage begav vi oss ut för att hitta en restaurang och äta lunch. Det tog ungefär femtioelva år innan vi fick vår lunch vilket är oförklarligt när vi båda beställde en sallad vilket rimligtvis inte bör ta lång tid att tillaga. Till slut lutade jag pannan mot bordet och var på väg att börja gråta för att jag var så hungrig. Hallå dramatiska tjej, behärska dig! När vi satt och väntade på vår mat fick vi ett meddelande om att resterande av gruppen fortfarande stod på flygplatsen och väntade på deras transfer, tröttsamt. Vi promenerade över till “buggy”-uthyrningen och fick stå i kö i ungefär femtiotre år innan vi fick vår golfbil. På Hamilton Island finns inga bilar utan alla kör runt i små golfbilar där max hastigheten är så långsam att man kan springa ifatt, haha. Men söta är dem små bilarna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
På kvällen hade Elyse bokat in en överrasknings-födelsedagsmiddag för Jess. Det var en utav de finare restaurangerna på ön och vi blev välkomnade med champagne nere på stranden. Det var först planerat att vi skulle äta nere på stranden men då det blåste så himla mycket under hela dagen blev vi inflyttade inomhus. Vi fick dock en privat del utav restaurangen. Det var trerätters och på menyn kunde man välja mellan tre stycken olika förrätter, huvudrätter och efterrätter. En bra blandning med skaldjur och kött. Vi blev väl omhändertagna och vi fick in smårätter emellan de tre rätterna vilket var en positiv överraskning. Det var en lyckad middag och vi alla gick därifrån mätta och belåtna! Jag tog inte med min kamera men jag fotade samtliga rätter med Johnnys mobil för att ni skulle kunna få se all fantastisk mat vi åt. Dessvärre hoppade han i poolen med sin telefon en utav dagarna och därmed finns inte bilderna kvar.. Men det är en annan historia!

Resten av kvällen spenderade vi i deras hus där vi spelade ett spel. Mycket skratt och choklad för att lyckas hålla mig vaken, nackdelen med att inte dricka alkohol, behöver energi ifrån något annat. Vi lämnade när klockan var runt ett på natten. En lyckad och härlig kväll men dessvärre försvann mycket av dagen åt att vänta och återigen vänta.
14716154_10208907915228545_706100843538741774_nFrån vänster: Jacqui, Elyse, jag och min bättre halva, Jess, Joel, Caitlin, Nathan och Ashley.

Leave a Reply