Parmakväll och en tur till Zoo!

Hejsan hoppsan!

Bloggen har ekat tomt ett par dagar och som ni säkerligen redan räknat ut har det berott på att Johnny varit hemma och jag har såklart velat spendera varje lediga stund tillsammans med honom. Det innebär dock att jag ligger back väldigt många dagar och har många inlägg att skriva då det har hänt en hel del den senaste tiden. Senaste dagen som jag skrev var onsdagen den 16:onde november så jag antar att jag får försöka sammanfatta så mycket som möjligt av vad som hänt sedan dess. Här kommer ett par saker!

Tisdagen 15:onde november:
Jag tog spårvagnen till dagis för att lämna flickorna och promenerade sedan vidare in mot staden då jag hade en tid bokad för vaxning klockan 10.00. Vem hade kunnat tro att jag skulle börja vaxa mig? Jag som varit en trogen rakbladsanvändare sedan jag var sisådär 13 gamla. Det har dock varit ett utav mina absolut bästa beslut detta året. Tips från coachen, slopa rakhyveln och börja vaxa!

Jag promenerade tillbaka till St Kilda och mötte uppe Emma. Vi tog spårvagnen in till stan och vidare till Fitzroy för att besöka ett bageri som är väl känt för deras croissants. Detta var ett ställe Emma hade på sin “att göra lista” och till hennes stora besvikelse var det stängt på tisdagar. Så vi promenerade gatan ner i Fitzroy och besökte ett par butiker för att leta presenter som Emma skulle ge bort till vänner och familj hemma i Sverige. Vi gick även förbi ett fik vid namn Radhey Kitchen and Chai Bar som jag besökt en gång tidigare för lite mer än ett år sedan för att äta lunch. Fiket serverar vegetariskt, raw, har också veganska alternativ, sockerfritt, glutenfritt och specialiserar sig på chai och därmed finns inget kaffe. Som jag nämnt tidigare har jag ett instagram konto (brekkybub) som enbart består av matbilder ifrån alla de caféer jag besökt runt om i Melbourne. Jag delade bilden av min lunch och ägaren till fiket såg min bild och tyckte att den var så bra att dem gav mig en gratis fika – kaka samt valfri dryck. Det tackar man inte nej till!

15034670_1799364256944895_8456196736401014784_n1
Jag åt en raw vegansk choklad cheesecake och drack en chai latte gjord på mandelmjölk med kanelsmak och Emma åt en raw, vegansk brownie.

Vi åkte tillbaka in till staden och fortsatte vår jakt på att hitta souvenirer och presenter åt Emma. Jag fick med mig en body lotion ifrån Bodyshop som luktade vanilj chai. Jag har blivit lite smått förälskade i chai latte och dricker mer eller mindre inte kaffe längre utan har totalt gått över till chai latte. Dessvärre finns det så många fik som väljer att blanda i vaniljsirap (SOCKERBOMB) istället för att göra det ordentligt med te. Jag har också blivit förälskade i Bodyshop och spenderat en halv förmögenhet på ansiktsprodukter men i mitt försvar så är min hy bättre än någonsin. Det är farligt att besöka denna butik för jag hittar alltid något jag vill ha och mitt bankkonto vill inte samarbeta.

Efter en dag tillsammans Emma var det dags att bege sig tillbaka mot St Kilda och hämta upp barnen på dagis. På kvällen träffade jag återigen Emma samt resterande svenska tjejkompisar här i Melbourne och en drös andra vänner till Emma och de andra tjejerna. Det var parma kväll på puben vi gick till och det var rent ut sagt en vidrigt mängd av kött jag fick in på min tallrik. Parma är typiskt australienskt och det var faktiskt första gången jag beställde det och åt det (bortsett från den gången jag smakade av Johnny) och till min stora besvikelse var det inget som imponerade på mig. Det var dock en trevlig kväll och jag spenderade i princip hela kvällen och pratade med Ebbas killkompis Niklas som kom ner för någon månad sedan. Kvällen var tillägnad Emma då detta var hennes sista kväll i Melbourne! Känns smått surrealistiskt att det snart gått ett år sedan jag träffade henne första gången på en spårvagn som tog oss till stranden i St Kilda. Mycket har hänt under detta året och herregud vad jag är glad över att jag fått dela så mycket minnen men denna fantastiska människa!
12895321_10153264521896353_1638159138_n 12921135_10153282257541353_1723126621_n 14459119_10153642580586353_1154020452_n
Torsdag 17:onde november:

En heldag tillsammans med flickorna spenderades på Melbourne Zoo i det fina vädret. Vi hade en fantastisk dag och flickorna var så duktiga! Väntade tålmodigt när jag ville ta en bild på något djur och gick lugnt och sansat runt hela området för att titta på varenda djur. Det är roligt att göra utflykter med dessa två tjejer då dem alltid sköter sig och är så duktiga. Jag var imponerade av dem båda som promenerade runt hela parken. Jag tror vi var där i över två timmar! Jag hade en sorts vandringsryggsäck med ett “säte” där ett utav barnen kan sitta. Har ingen aning om vad denna typ av ryggsäck heter men är verkligen kanonbra. Ingen av tjejerna ville dock bli burna utan dem promenerade hela dagen! 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Som belöning och avslutning på vårt Zoo besök fick tjejerna vars en glass. Jag hade helt glömt bort hur snabbt en glass smälter och hur otroligt kladdigt det blir. Tips från coachen, köp med dig våtservetter!
|
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mitt hjärta smälte när vi började nå slutet av vår rundtur och det enbart var det lilla huset med ormar, ödlor, krokodiler och grodor kvar. Huset jag gladeligen skippar då jag är otroligt rädd för ormar och resterande av djuren finner jag ganska otrevliga…
Jag sa till tjejerna:
– Okej tjejer, nu är det bara reptilerna kvar. Jag väntar på er här utanför för att jag är verkligen livrädd för ormar.
Då svarade Bella, 5 år:
– Dem är bakom glas så dem kan inte skada dig. Det är okej, jag kommer hålla din hand!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Till middag lagade jag köttfärsfyllda paprikor. I flickornas paprikor blandade jag även i ris. Tjejerna skrapade ur färsen och lämnade paprikan på tallriken. Jag tror dem missförstod hela konceptet med rätten…

Leave a Reply