Mister Hoffman

Förutom mosade avokado på surdegsbröd eller en skål med acai och färska frukt så är ägg benedict en rätt som ständigt återkommer på menyn när jag besöker olika caféer runt om i Melbourne. Det verkar minst sagt vara en populär frukost härnere! Jag har själv aldrig provat rätten och istället för att alltid ta äggröra på surdegsbröd med avokado och diverse tillbehör bestämde jag mig för att prova något nytt. Pocherat ägg med hollandaisesås och skinka serverat på surdegsbröd, en riktig vinnare. Köttet var framförallt otroligt gott!

Min mage bestämde sig dock för att slå bakut och efter att ha ätit lite mer än hälften sa det stopp och jag var tvungen att kila iväg till toaletten. Kanske blev det alldeles för mycket för min mage med all sås? Den senaste tiden har jag haft ganska mycket trubbel med min mage och framförallt illamående, något jag inte tidigare har bekymrats av men usch vad det är påfrestande. Med andra ord var det bra att jag tog med mig Joel så han kunde äta resten av min måltid så vi slapp slänga det. Avskyr att slänga mat, känns så fel när det finns så många människor i världen som inte kan äta sig mätta. Jag vet att deras mage inte kommer fyllas av att jag låter bli att slänga maten men mitt samvete mår bättre.

Han frågade: Brukar Johnny äta dina rester?
Jag svarade: Ja..
Han svarade: Okej, då är det helt okej om jag äter resten av din mat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mister Benedict – Convent bakery sourdough, slow roasted pulled ham hock, free range poached eggs with house apple cide hollandaise.

One Reply to “Mister Hoffman”

  1. Jag brukar göra ägg Benedict. Mkt gott oki

Leave a Reply