Family Cham!

God kväll! Nedan kommer en presentation om samtliga familjemedlemmar i familjen Cham som jag är aupair hos 🙂

Pappa Alvin är 43 år gammal och kommer ifrån Malaysia. Han studerade på ett universitet här i Melbourne och utbildad sig till kirurg vilket han arbetar med idag. Han arbetar på fyra olika sjukhus samt på deras egna nyöppnade klinik. Som ni förstår är han en man som verkligen brinner för sitt arbete och spenderar större delen av sin vakna tid där. Han är tydligen väldigt duktig på att laga mat och framförallt asiatisk mat. Sport men främst hästkapplöpning står honom varmt om hjärtat. Trots att han kan arbeta över tolv timmar per dag kan han fortfarande gå upp klockan tre på natten för att se ett race på tv.

Mamma Marli är 40 år gammal och kommer ifrån Geelong som är en hamnstad belägen 7.5 mil sydväst om Melbourne. Marli är sjuksköterska och arbetar tre dagar på deras nyöppnad klinik och resterande dagar är hon hemma med barnen. Marli är väldigt omtänksam, trevlig och snäll. Hon har stor förståelse för varför vi åker som aupair och har sedan dag ett uppmuntrat mig till att träffa aupairer i området samt åka in till stan och se vad Melbourne har att erbjuda.
11214196_10153535033702650_6847704985126528831_n
Äldsta sonen, Hugo är sju år gammal och går i skolan fem dagar i veckan. Skolan börjar 08.45 och slutar 15.30. På tisdagar har han simskola, på onsdagar har han basketbollträning och varje lördagsmorgon är det match! Han har även gitarrlektioner på onsdagar. Hugo är ganska tillbakadragen och tyst. Han älskar att sitta med sin iPod samt kolla på tv men självklart är han inte tillåten att göra det från morgon till kväll. När Hugo gör något är han otroligt fokuserad och man får nästan ställa sig framför honom för att han ska förstå att man tilltalar honom. Häromkvällen läste Hugo en bok för mig, jag är imponerad över hur duktig han är på att läsa för att bara vara 7 år gammal!
DSC_0290

Näst äldsta sonen, Spencer är fem år gammal och går på dagis tisdag, onsdag och fredag mellan 8:30-5:30. Spencer är väldigt framåt och social. Han älskar all form av sport och vill gärna att man spelar basket med honom. Han har också simskola varje tisdag tillsammans med Hugo. Precis som sin pappa är han galen i hästkapplöpning! Spencer är otroligt hjälpsam och snäll, han ser efter sina småsyskon och ser till att ingen av dem slår sig eller gör något som dem inte får lov. I morse hjälpte han mig att tömma diskmaskinen. Spencer är väldigt mogen för sin ålder och otroligt smart. Varje dag kramar han om mig ordentligt och Marli sa till mig redan andra dagen att det märks att han tycker om mig.
DSC_0254

Tredje killen i syskonskaran är Austin som fyller 3 år i november. Austin är otroligt mammig och vill helst vara sidan om Marli alla vakna timmar på dygnet. Han går på Gymbaroo en gång i veckan vilket verkar vara motsvarigheten till vår öppna förskola, får berätta mer om detta efter att jag deltagit. Han är väldigt charmig men har en vilja av stål. Får han inte som han vill så rinner krokodiltårarna längs kinderna på honom. Just nu är han inne i trotsåldern och är därmed väldig svår, jag har inte kommit honom särskilt nära. Han är dock otroligt söt och tycker om när man läser böcker för honom. Helst av allt hade han velat sitta i badkaret i flera timmar varje kväll. För att vara tre år gammal så han ett väl utvecklat språk!
DSC_0251

Yngsta killen i syskonskaran är Sullivan som är 17 månader gammal. Han är nästan lika mammig som Austin men har däremot inga problem med att jag hjälper honom. Sully är en otroligt mysig liten kille, han tycker om att sitta i ens knä och gosa. När man kramar om honom pillar han alltid i ens hår. Han tycker om att göra precis allt som de äldre syskon gör! Om de äldre bröderna bygger lego så kan man räkna med att man kommer hitta Sullivan där också. Han är nyfiken och väldigt duktig på att få huset att se ut som ett bombnedslag då han vill flytta på precis allting han ser. Sully är duktig på att underhålla sig själv. Vanligtvis sover han tre timmar varje dag mellan 11-2. Precis som Austin så älskar han att få hoppa ner i badkaret varje kväll!
12180163_10152989316841353_1161066907_n

One Reply to “Family Cham!”

  1. Söta pojkar!

Leave a Reply