Torsdag 19/11 – Gymbaroo

Torsdagar är en utav Marlis tre arbetsdagar, hon arbetar även på måndagar och onsdagar. Vanligtvis tar hon Austin på Gymbaroo på morgonen mellan 10.00-10.45 innan hon åker till arbetet. Denna torsdagsmorgon var dock Marlis mamma Helen fortfarande på besök och därför tog hon med sig Austin. Då jag inte varit med på Gymbaroo tidigare tyckte jag att det var hög tid för mig att följa med. Även Spencer och Sully följde med.

Så vad gör man på Gymbaroo? Klassen varar i fyrtiofem minuter och är indelade efter ålder, från sex veckors ålder upptill fem år. Man går på Gymbaroo för ha roligt tillsammans med sitt barn och samtidigt få lära sig om barnens utveckling. Under klassen utför man olika gymnastikövningar som gör att barnen får utforska, utveckla och förfina sina färdigheter. Detta är väsentligt för en sund neurologisk utveckling. Programmet är baserat på 30 års forskning och är utformad för att se till att barnen utvecklar de viktigaste grunderna inför skolan. Klasserna är utvecklingsåldersanpassade. Barnen får åla sig fram, krypa, hoppa, gunga, rulla runt, klättra, hänga i ribbstolar, sjunga och dansa sig till en sund fysiskt, social, emotionell och intellektuell utveckling.

19 - Gymbaroo1 19 - Gymbaroo2 19 - Gymbaroo3
Pojkarna fick göra olika övningar med färgglada bollar. Det bygger på att en ansvarig vuxen (förälder/au-pair/farföräldrar) och barnet ska göra diverse övningar tillsammans. Så som att kasta bollen till varandra, studsa bollen en gång innan man kastar den, slänga bollen mellan benen osv osv.

19 - Gymbaroo
Mycket sång och dans! Barnen får lära sig att kombinera två övningar samtidigt. Exempelvis hålla ena handen på axeln medan den andra gör vågrörelser samtidigt som man sjunger en sång. Därefter skiftar man hand. Inte helt lätt för dem små barnen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA19 - Gymbaroo4OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det fanns en hinderbana där barnen fick klättra, hoppa på studsmatta, krypa i tunnlar och göra armgång. Detta tyckte Austin var väldigt roligt! På ett ställe i hinderbanan fanns det en stege där varje pinne var i olika färger för att barnen ska kunna lära sig färgerna. Dem gjorde två andra övningar som också hade med färger att göra.

Austin tycker att det är väldigt roligt att gå på Gymbaroo! Det verkar som det 50% barnens tid samtidigt som det är 50% för mammorna att träffas och prata. Det var ganska högljutt och stökigt, Helen sa dock att det inte brukar vara såhär. Jag följer gärna med Austin fler gånger.

Leave a Reply