En ledig helg.

God kväll.

När jag började på Ängsgården fick jag ett schema på 75% där jag skulle täcka upp för en som precis slutat arbeta där. Jag tyckte att 75% var alldeles för lite och valde därför till ett flertal pass. Detta har medfört att jag har arbetat väldigt många timmar under september månad och haft ett fåtal lediga dagar. Det är som sagt självvalt men med facit i hand kan jag väl medge att jag tog lite vatten över huvudet när jag skrev upp mig på så pass många extra pass. Jag trodde aldrig att det skulle vara så påfrestande att arbeta på ett demensboende, då talar jag framförallt om den psykiska påfrestningen. Under en period går det självklart att arbeta så intensivt som jag har gjort men jag skulle aldrig någonsin vilja arbeta såhär under en längre tidsperiod.. Vill vidare poängtera att jag absolut inte är någon lat ungdom som inte kan arbeta. Jag klagade inte när jag arbetade heltid på lagret även om det var tungt ibland. Det är stor skillnad på den psykiska respektive fysiska påfrestningen.

Idag är det alltså lördag och jag har min första lediga helg sedan. Under september har jag arbetat samtliga lördagar men däremot har jag haft tre stycken lediga söndagar. Känns nästintill lyxigt att jag har två dagar på rad som jag är ledig. Förvisso är det välbehövligt då jag nästa vecka arbetar sex dagar. Totalt har jag åtta arbetspass kvar på Ängsgården, samtliga dagar nästa vecka förutom fredag samt två måndagar återstår. Australien närmar sig med stormsteg! Innan jag sätter mig på planet till andra sidan jordklotet ska jag göra en betydligt kortare resa och det är ner till Helsingborg.

Måndagen den 12 oktober efter mitt morgonpass på jobb beger jag mig ner till Skåneland en sista gång! Jag kommer att vara framme ganska sent i Lund och då kommer mamma hämta upp mig, ska bli så skönt att få krama om henne igen. Jag kommer att stanna till lördag eftermiddag och under dessa dagarna ska jag passa på att mysa med mina syskon, syskonbarn, farmor och farfar samt vänner. Ska ta vara på varenda liten minut jag har för sen kommer det dröja ytterligare ett år innan jag ser dem igen ❤️👪

Leave a Reply